Een taart die zich goed leent voor ingevroren vijgen en een beetje Sinterklazig smaakt door het amandelmeel
Omdat de taart geen eigen recept is verwijs ik door naar de bron: Allerhande .
Het is een machtige taart waar je zeker met 16 personen van kunt eten. Ik heb een gewone taartvorm gebruikt, gaat ook prima.
De vijgen kwamen bij mij uit de diepvries. Rijp geplukt, even gewassen en goed gedroogd en hup de diepvries in. Toen ik aan de taart begon de vijgen uit de diepvries gehaald, en tegen de tijd dat ze op de taart konden waren ze genoeg ontdooid.
De 2 theelepels vanille-extract heb ik aangepast in 1 vanille- en 1 valencian orange extract.
Ingrediënten:
370 g ongezouten roomboter
370 g tarwebloem
100 g poedersuiker
½ tl zout
3 middelgrote eieren
175 g kristalsuiker
75 ml volle melk
2 tl vanille-extract
1 citroen
200 g amandelmeel
12 verse vijgen
2 el amandelschaafsel
Lees het complete recept Vijgentaart