Geroosterde bietensoep met geitenkaas

Een bietensoep waar je geen rode handen van krijgt, van Ton Gerritsen

 

Ingrediënten:

  •  1500 gram rauwe bieten
  •  4 rode uien, gepeld, in parten
  •  4 teentjes knoflook, gepeld
  •  3 takjes tijm
  •  3 takjes rozemarijn
  •  1 el karwijzaad
  •  3 el olijfolie
  •  1750 ml groentebouillon
  •  zout en peper
  •  wat zachte geitenkaas
  • 10 tot 15 geroosterde walnoten in stukjes gehakt
  •  een staafmixer of blender

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Was de bieten grondig. Snij de onder- en bovenkant eraf, maar schil de bieten verder niet.
  • Snij de bieten in parten.
  • Doe de bieten, samen met de uien, knoflook, karwijzaad, tijm en rozemarijn in een grote ovenschaal of een braadslee. Besprenkel met de olijfolie en meng alles goed zodat alle groente een laagje olie heeft.
  • Zet in de oven en rooster de groenten ongeveer een uur en 15 minuten. Af en toe even omscheppen.
  • Na het roosteren haal je de takjes van de kruiden er uit en doe je de inhoud van de braadslee in een flinke soeppan. Voeg hier de bouillon aan toe en laat alles nog een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep dan met de staafmixer of in de blender. Als je de soep na het pureren nog te dik vindt, voeg dan wat extra bouillon toe.
  • Breng de soep op smaak met de peper en zout.
  • Serveer de geroosterde bietensoep in flinke kommen.
  • Verkruimel in elke kom wat geitenkaas en geroosterde stukjes walnoot.

Eet smakelijk