Courgettetaart met walnoten

Een herfstige taart door de koekkruiden en walnoten van Ton en Wilma Gerritsen

 

Ingrediënten:courgette-walnotentaart

  • 100 gram walnoten (grof gehakt)
  • 2 courgettes
  • 3 eieren
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 milliliter olijfolie
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 1 handje walnoten

 

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvorm in. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  • Rasp de courgettes grof en druk het vocht eruit in een zeef.
  • Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig en klop in gedeelten de olijfolie erdoor.
  • Meng het bakmeel met de koekkruiden en 1 theelepel zout.
  • Spatel bakmeel en koekkruiden door het beslag en schep de courgetterasp en walnoten erdoor.
  • Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 1 uur lichtbruin, maar net niet gaar van binnen.
  • Laat iets afkoelen, steek de rand los en keer de taart om. Laat verder afkoelen, bestrooi met kokosrasp en garneer met walnoten.

Eet smakelijk!