Een herfstige taart door de koekkruiden en walnoten van Ton en Wilma Gerritsen
Ingrediënten:
- 100 gram walnoten (grof gehakt)
- 2 courgettes
- 3 eieren
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 milliliter olijfolie
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel koekkruiden
- 3 eetlepels kokosrasp
- 1 handje walnoten
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvorm in. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
- Rasp de courgettes grof en druk het vocht eruit in een zeef.
- Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig en klop in gedeelten de olijfolie erdoor.
- Meng het bakmeel met de koekkruiden en 1 theelepel zout.
- Spatel bakmeel en koekkruiden door het beslag en schep de courgetterasp en walnoten erdoor.
- Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 1 uur lichtbruin, maar net niet gaar van binnen.
- Laat iets afkoelen, steek de rand los en keer de taart om. Laat verder afkoelen, bestrooi met kokosrasp en garneer met walnoten.
Eet smakelijk!