<h1>Pompoensoep met verse koriander (pagina)</h1>

Een heerlijke soep met een fluwelige structuur, van Ton en Wilma Gerritsen

Ingrediƫnten:

  • 1 pompoen
  • 3 sjalotjes of 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • verse koriander
  • zachte geitenkaas

Bereiden:

Was de pompoen zodat de schil goed schoon is. Snij de pompoen doormidden en schraap er met de lepel de zaden uit. Snij de pompoen dan in blokjes, hoeft niet netjes, wordt straks toch gepureerd.
Ui of sjalotjes pellen en grof snijden.
Knoflookteentjes van hun velletjes ontdoen, plet de knoflook onder een lepel of snij in stukjes.

Als je een waterkoker hebt, kook dan een volle pot water. Zet anders een pan water op de kookplaat. Doe een scheutje olijfolie in de soeppan, fruit de uit en knoflook, voeg dan de pompoen toe plus het kokende water. Hoeveel water? Tja, dat hangt een beetje af van de grootte van je pompoen. Laat de blokjes net onder water staan, maar doe er niet te veel water in. Als de soep straks te dik is, doe je er nog wat water bij. Als de soep te dun is, is het wat lastiger om snel pompoen te koken en dat erbij te doen.

Goed, de pompoen, ui en knoflook staan te pruttelen, doe er bouillonblokjes bij en kook tot de pompoen zacht is. De pan kan van het gas (of kookplaat). Staafmix tot een mooie soep, indien te dik dus nog wat kokend water en bouillonblokjes erbij. Voeg de verse koriander (een heel bakje) toe. De soep heeft een fluwelige structuur en kan meteen worden opgediend. Garneren met verse koriander en geitenkaas .

Eet smakelijk!